Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alecks Покажи съобщение
    като казахте за фара не мни бачка левия фар на дълги.това има ли нещо общо?
    мисля че беше на къси ама може и да бъркам

Comment

Какво общо имат фарове с вентилатор?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

ся не знам как е при по старите модели и както е при тебе бензинова, но при мен не работеше от едно реле което се намира в преградата пред стъклото, значи като застанеш с лице към колата, и като погледнеш казанчето за хидравлична течност, което се намира в дясно, поне при мен, мериш една педя хахаха(приблизително) там има 2 релета провери ги и 2-те ако имаш там такива релета де, едното е за перката, другото не го знам за кво е, аз се разминах с 30лв за реле само, дано и при тебе да е това проблема !

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Какво общо имат фарове с вентилатор?
          колега става вапрос за перката на радиатора не на вентилатора и има общо поне така си мисля аз защото имах същия проблем

Comment

когато отвориш капака и погледнеш между десния фар и радиатора трябва да има три релета с бушони отгоре мисля че средното беше проблемно при мен УСПЕХ

Comment

До сега си правих пред вкъщи експерименти с тоя климатроник,вадих ги и ги слагах тея ми ти релета и нищо освен че когато искарах едно реле и угасна пущината друго не разбрах,работи си климатика въртят си перките и туй то.
              Alecks не се претиснявай утре сутринта подновявам тестовете.Пък да видим...(две са до мене ма нещо и на двете релетата не удисват и гледам и се мая)
              Last edited by MILEN 76; d.m.y г., 20:45.
              Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
              166 2.4 JTD '02
              164 2.5 TD '98 ex
              Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

Релето е над десния фар.В него на една букса влизат два кафяви кабела.Единия идва от датчика за радиатора другия от пресостата.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

на десния фар ама от къде (ако е към колата)има там две релета и на двете коли са наредени по различен начин та дръпнах едното и тя угасна(метод на пробата и грешката)абе сбъркана работа.
                  Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
                  166 2.4 JTD '02
                  164 2.5 TD '98 ex
                  Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

На моята релето е до левия фар. С бушон на него. На стария модел не знам къде е.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Е аз за стария модел казвам,че е над десния фар.Мисля,че беше от към радиатора.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

С риск да ме помислите за луд ще предложа колегата АКО не намери друго решение да си дръпне едно ЦК, да си я пуска и спира перката.Пак казвам-ако другите варианти са се изчерпали.Успех!
                        Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

ще посъбудя малко тематата климатроника още не съм го оправил да в и се "похваля".утре ше сменям датчика за темп. на радиатораче май и той проявява характер ,та и термостата заяжда в отворено положение но и двете ги имам и ше ги сложа,но не мисля че от това е проблема с климатика или ...?та колегата дето беше казал че ако не бачка релето на перката няма да работи и единия фар но на мен всичко ми работи,то вече иде време за парно не за клима но все пак някой ако има идеи да ги споделя утре съм почивка и ше и дам да се разбере

Comment

Фара няма нищо общо с вентилатора на радиатора.

Аз не разбрах какъв е проблема с климатика и какво е питането.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                              Фара няма нищо общо с вентилатора на радиатора.

Аз не разбрах какъв е проблема с климатика и какво е питането.
                              ами общо взето значи...климатроник е има фреон таблото си работи компресора включва ма неще изобщо да хлади.това което казваше в другите теми за клапата под стуклотоми се е измъкнало жолото но ръчно го движа(ше го закрепя утре) та не е и клапата.а не ми и включва и перката колко и да чакам след като пусна климата

Comment

Ти жилото хубаво ще го закачиш,НО щом се е откачило значи нещо е станало.Обикновенно самото редукторче зад жабката се откачва и от там се криви и щилото се откачва.Провери всичко дали е наред.При мен се беше откачило редукторчето и от напъването на моторчето се беше отчупило лостчето което движи клапата.Заради тази дреболия смених целия корпус на клапата.

Относно перката.Сега е студено и почти не пуска перката на радиатора при каране на климатик,но след дълго каране градско трябва да я пусне.Щом не я пуска и си сигурен,че кабелите са наред проблема ти е в пресостата.Най-добре си го смени.Има и вариант да я направиш с пускането на компресора да се пуска и вентилатора,но не е удачен вариант.Перката ще ти върти и без да има нужда.В друга тема бях обяснил как става.Компресора се управлява през +,а перката през -.С реле обръщаш + от компресора на - и го вклучваш към релето на перката.
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                                X